Для чого потрібен календар

Будні та свята: сучасний календар

Для чого потрібен календар

Таблиці або книжки з переліком чисел, місяців і навіть років називаються календарями.

Буває, що в календарі вказані місячні затемнення, фази.

Сучасному діловій людині доведеться складно без календаря, оскільки бізнес нерозривно пов’язаний з плануванням і систематизацією робочого часу.

Факти творять історію

Історія календарів пов’язана з веденням сільськогосподарських робіт. Хлібороби не могли починати посівної процес за власним бажанням, тому доводилося відраховувати проміжки часу, спостерігаючи за зміною дня – ночі, зими – літа. Перший календар був написаний на папірусі жерцями, що вивчали зоряне небо.

Друкований календар випустили в Росії вже на початку вісімнадцятого століття за царювання Брюса. Монопольне право на випуск календарних виробів мала тільки Російська академія наук. Поряд з тимчасовими розрахунками сільськогосподарської діяльності, точні дати цікавили працівників фінансової та виробничої сфер. Згодом календарі для щоденного використання стали потрібні кожному.

Види календарів

• Відривні.

• Перекидні.

• Табелі.

• Кишенькові.

• Щоденники.

Настільні.

Квартальні.

Настінні календарі з відривними листами користуються особливою популярністю. Відриваючи кожен день лист, користувачі оновлюють дату. Перекидні книжки на пружині незабаром змінили відривні календарі. Таблички – календарики можна носити в кишені або зберігати на столі. До речі, захоплення збиранням кишенькових календариків стало початком руху – філотайміі.

Це цікаво!

Матеріалом для кишенькових календарів може стати папір, картон, шовк, шкіра, жерсть. У двадцятому столітті зустрічалися навіть алюмінієві календарики.

Колись календарі вкладали в колоди гральних карт: вироби прикрашали гравюрами і малюнками художників.

У Європі календарі стали використовувати як доступний спосіб реклами. На відміну від буклетів, календарик зберігається протягом усього року: тобто, рекламні можливості компанії збільшуються багаторазово.

Щоденники стали зручними органайзерами, які включили в себе не тільки календарі на пару років вперед, але і таблиці тимчасових зон, світових валют, карт світу, телефонні коди країн.

Замовити календар будь-якого виду на наступний рік можна в LovePrint. Вигідні ціни, якісне виконання, комплексне обслуговування – переваги співпраці з нашою компанією.

Автор новини: Попова Татьяна