Самоклеючі етикетки: технологія друку

Прямий термоперенос – поширена технологія друку

Самоклеюча етикетка

Оскільки термопапір використовується всюди, то навіть діяльність супермаркету складно уявити без етикеток та чеків, виготовлених за допомогою термодруку.

Термопечать стала наступною сходинкою «еволюції» після винаходу штрих-кодів.

Термоетикетка в «розрізі»

Особлива папір складається з шарів, кожному з яких відведена особлива роль:

• Спеціальна підкладка робить можливим відділення термоетікетки і подальше приклеювання.

• Папір на клейовий основі.

• Термохимический шар, що є носієм інформації: при нагріванні даний шар темніє, проявляючи напис.

Призначення термоетикеток

Передача інформації на конкретну поверхню – основне завдання використання термоетикеток. Це може бути і малюнок, і текст, і штрих-код. Для виготовлення найпростіших наклейок буде достатньо програмного принтера, а ось складні етикетки вимагають цілого комплексу апаратів з розпізнаванням штрих-кодів і кодуванням.

Технологія термодруку використовується в багатьох галузях:

• Щоб ідентифікувати товар по етикетці.

• При зважуванні продуктів використовуються термочеки.

• Пропуски з картону дозволяють потрапити в клуб або на каток.

Розміри термоетикеток

Стандартні розміри етикеток на термооснове – 30х20, 43х25, 58х40, 58х60 або 100х72.

Фахівці компанії LovePrint пропонують виготовлення термоетикеток нестандартних розмірів з попередньою печаткою логотипу або тексту.

На вартість замовлення впливає не тільки розмір тиражу, а й необхідність виготовлення форми для висікання.

Види термоетикеток

1. Термоетикетка на основі білої бездеревний паперу має покриття, що не змащується. Такий вид етикетки стійкий до розчинника, жиру, алкоголю, воді. Діапазон температур для експлуатації етикеток – від -20 до +50 градусів.

2. Для маркування швидкореалізованих товарів, що зберігаються в стандартних умовах, використовують екотермоетікеткі. Інформація, нанесена на біле бездеревний покриття, реагує на вологу і ультрафіолет.

3. Папір з двостороннім чутливим покриттям, яке стійке до змазування підійде для маркування продуктів і товарів, які тривало зберігають на складі або будуть транспортуватися на великі відстані. Стійкість до жиру, воді, маслу відрізняє цей вид термоетікетки. Приклеювання можна виробляти навіть при мінусовій температурі, але не більше -5 градусів.

Автор новини: Попова Татьяна