Папки для портфоліо

Портфоліо-папки

Папки для портфоліо

Що таке портфоліо?

Це портфель досягнень людини на певному етапі. Щоб систематизувати корисну інформацію про внеучебных, учбові і професійні досягнення, результати діяльності.

У сучасному житті портфоліо обов’язкове для кожного педагога і методиста.

Відстежуючи успіхи і недоліки впродовж декількох років, можна зробити висновок про розвиток навичок дошкільника, школяра.

Замовити папку для збору портфоліо можна в друкарні LovePrint за найвигіднішими цінами.

Особливості папки портфоліо

Папка може складатися з декількох файлів з тематичними розділами. Приміром, для школяра початкової школи це можуть бути творчість, захоплення, досягнення, автобіографія. Файли кріпляться на зав’язках, а для зручності експлуатації можна збільшувати або зменшувати їх кількість.

Залежно від мети створення портфоліо буває чотирьох видів:

1. Папка досягнень.

2. Рефлексія.

3. Проблемно-дослідницький.

4. Тематичний.

Перший тип портфоліо – для учнів школи. У папці досягнень зберігають підтвердження його значущості і успішності : грамоти за досягнення в навчанні, спорті, музиці, листи подяк, табелі, медалі.

У проблемно-дослідницькому виді портфоліо розкривають теми рефератів, наукових робіт. Тут зібрані матеріали по певних рубриках: план дослідження, точки зору, цитати, прогнози, список літератури. Завдяки систематизації матеріалу в папці, просто виконати науковий проект грамотно і донести інформацію до слухачів.

Вид рефлексії портфоліо розкриє динаміку розвитку учня, допоможе відстежити результативність діяльності. У папці зібрані творчі і контрольні роботи впродовж певного терміну. У такій папці можуть зберігатися твори, вироби, есе і малюнки, а також результати психологічних і медичних обстежень.

Тематичне портфоліо створюється в процесі вивчення теми або курсу. Після повідомлення учнем або студентам назви теми і форми контролю кожен починає готувати портфоліо. Завдяки підбору завдань різного типу складності, можна відбити рівні мислення, пізнання.

Типи портфоліо

Що стосується передпрофільної підготовки, то тут виділяють документальне, робоче і портфоліо відгуків. У документальній папці зібрані освітні і сертифіковані документи, свідчення, атестати, грамоти, дипломи. У робочому портфоліо зібрані дослідницькі і проектні роботи, описані основні форми діяльності.

У папці можуть знаходитися тексти документів, відеозапису. Завдяки цим зборам документів, можна зрозуміти профільну орієнтованість, спрямованість інтересів, динаміку учбової активності.

Найбільш зручним кріпленням для папки портфоліо є кільця, які дозволяють додавати таку кількість матеріалів, яка треба. Високоякісний пластик або картон прослужать не один рік, а за допомогою вкладишів і прозорих кишень ви зможете розмістити усередині будь-які артефакти. Найбільш затребуваний формат – А4, але можна замовити папку для портфоліо в індивідуальному розмірі. Тематика вкладишів-роздільників : особиста інформація, досягнення, творчість, захоплення, враження.

Автор новини: Попова Татьяна