Як зробити блокнот

Самобутній, оригінальний, особливий!

Як зробити блокнот

Щоб зробити запис швидко і своєчасно, не підходять сучасні гаджети.

Вам знадобиться час на включення і запуск планшета, смартфона, а блокнот, який завжди під рукою у діяльних і творчих персон, стає справжнім порятунком!

На магазинних полицях можна побачити безліч різновидів блокнотів, які, на жаль, не відрізняються оригінальністю.

Щоб отримати особливий блокнот, варто або замовити його виготовлення в компанії LovePrint, або зробити власними руками.

Почнемо творити!

Щоб блокнот підходив по всіх параметрах, спробуйте відтворити мрію самі. Блокнот ручної роботи – прекрасна характеристика вашої творчої натури. До речі, блокнот, подарований друзям або близьким до свята, буде гідно оцінений.

Для виготовлення блокнота з тканинною обкладинкою знадобиться:

• Блок для блокнота.

• Синтепон.

• Бавовняна тканина.

• Картон.

• Ножиці, клей, лінійка.

З чого почати?

Спочатку виготовляють корінець для обкладинки, вимірявши товщину блоку для блокнота. З щільного паперу, наприклад, кардстока вирізається смужка за параметрами висоти і ширини (+10 сантиметрів) блоку.

Згини краще виконувати за допомогою биговки. Втім, у друкарні так і роблять. Приклеївши, корінець до листів обкладинки, зверху «утеплюємо» синтепоном. Ясна річ, що тепло блокноту ні до чого, зате обкладинка буде м’якою і незвичайною. Зайвий синтепон після приклеювання можна акуратно зрізати.

Обтягування тканиною – найскладніше. Тканина відрізається з «припуском» по 2 сантиметри з кожного боку. Щоб кути блокнота були красивими, його ретельно пропрасовують і проклеюють. Коли куточки готові – перед вами вже справжній блокнот. Щоб надати лиску і фабричного, можна прострочити блокнот по краю. Оформлення та декор вибирайте на свій смак.

Прекрасні ідеї до свята

Звичайно в блокноті не менше ста листів. Не хочете використовувати блок – заготовку? Тоді займіться виготовленням блокнота, листи в якому будуть скріплені вами. Щоб ваш блокнот був незвичайним, можна скруглить кути сторінок і тонувати кожну. Після закінчення тонування слід пропрасувати листи.

Найнадійніший спосіб кріплення – прошивка. З тонованими листами блокнот, виготовлений вручну, більше нагадує старовинну книгу. Обкладинку можна прикрасити бісером, стрічками, оксамитом, камінням. Щоб блокнот не розкрився, використовуйте надійну застібку-липучку.

Автор новини: Попова Татьяна