Як зробити вічний календар

Перпетуум календар, або Як зробити вічний календар?

Як зробити вічний календар

Щоб визначати день тижня, був винайдений вічний календар.

Багато хто не знає, що вічні календарі були придумані ще в домонгольські час, а перший подібний екземпляр був знайдений на стіні Київської Софії.

Примірники з картону були випущені в сорокових роках минулого століття в Ленінграді і Москві, однак недовговічність матеріалу не виправдовувала назву календаря.

У сімдесяті роки були випущені календарі дискового типу з алюмінію.

Сучасні вічні календарі реалізовуються різноманітними способами, тому можуть відрізнятися один від одного.

Замовити вічний календар можна в друкарні LovePrint.

Творіть вічне власними руками!

Щоб зробити вічний календар, потрібно трохи часу, терпіння і трохи творчості. Зате у вашому будинку з’явиться чітка система організації часу і планування майбутнього.

Креативний календар дуже зручний, так як його можна використовувати нескінченно, а завдяки привабливому дизайну, цей пристрій стане гармонійним доповненням будь-якого інтер’єру.

Покроковий майстер-клас

Матеріали: ДВП невеликого розміру, брусочки, лобзик, лак, фарба, калька та серветки

Крок №1

Виріжте з ДВП підставку для календаря. Спеціальний постамент і фігурна стінка – основні складові конструкції. На стіну кріплять бортик і «кишеню», які будуть утримувати кубики і цифри.

Крок №2

Бортики календарної підставки профарбовують фарбою коричневого кольору і дають висохнути.

Крок №3

Виготовляють три бруски з дерева і два кубики, на яких будуть, відповідно – цифри і назви місяців.

Крок №4

Підставку і наповнення покривають шаром білої фарби. Потім ошкурівать поверхню календаря наждачкою, щоб коричнева фарба «проявилася» крізь білу.

Крок №5

Серветки краще взяти з малюнком або квітковим принтом, щоб зручно було вирізати зображення. Кисть змочіть лаком і покрийте поверхню календаря, приклеївши до кишені і стіні квіти.

Крок №6

Цифри і назви місяців роздруковують на кальці, підібравши відповідний фон. Калькою обклеюють бруски і кубики і поміщають їх у підставку.

Цікаві факти про календарях

Особливістю світового календаря є те, що квартал року становить основну одиницю. З неділі починаються всі місяці міжнародного фіксованого календаря. У Вічному календарі ніколи не буває п’ятниці 13.

Сучасні календарі носять в собі не тільки функціональне, а й рекламну функцію. Такий сувенір зручний як сувенір для клієнтів, а корпоративний вічний календар на столі керівника підкреслить стабільність справ на фірмі.

Автор новини: Попова Татьяна