Папки з палітурного картону

Якісні папки з палітурного картону

Папки з палітурного картону

Для того щоб зрозуміти, наскільки функціональні і якісні поліграфічні вироби, виготовлені з цього матеріалу, слід розуміти його особливості.

Отже, що таке палітурний або обгортковий картон?

Це картон, створений на основі рослинної сировини, волокон грубого помелу. Оскільки волокна неможливо відбілити, картон цього виду завжди коричневого кольору. Матеріал застосовують для виготовлення обкладинок для папок, книг, ігор, подарункових упаковок і не тільки.

Для виготовлення палітурної обкладинки використовують картон, який не схильний до викривлення і має високу міцність.

Які якості палітурного картону?

• Хороша здатність до вбирання

• Легкість в обробці

• Висока міцність

Типи палітурного картону

Існує три види обгортковий картону з абревіатурами А, Б, ПКС. Типи картону відрізняються компонентами в складі.

Тип А має високий вміст целюлози і деревну масу. Такий картон міцний, що не розклеюється. Його використовують для створення всіма улюблених пазлів і друку книг.

Типи Б і ПКС можна об’єднати, тому що у виробництві використовують небілену целюлозу. Міцність картону підвищується за рахунок відсутності деревної маси в складі. Щоб склеїти шари картону між собою використовують каніфольного клей, а для запобігання гниття додають антисептики.

Особливості папок з палітурного картону

Друкарня LovePrint пропонує виготовлення та друк папок зі звичайного і палітурного картону.

Чим ці вироби будуть відрізнятися один від одного?

Обгортковий картон більш функціональний, відрізняється високою зносостійкістю і презентабельністю.

Папки з картону мають товщину від 1 до 2,5 міліметрів і кашира лайнером. Як лайнера використовують крейдований або палітурний папір, бумвініл, сеталюкс, шкірозамінник, балакрон. На основі палітурного картону виготовляють не тільки архівні та адресні папки, а й листівки, годинник, фотоальбоми, посвідчення, календарі та інші поліграфічні вироби.

Різновиди поліграфічних виробів

Адресні папки потрібні для службової документації. Зазвичай їх виготовляють з картону палітурного з м’яким шаром. Каширування за допомогою крейдованого паперу і ламінування, або шкірозамінника або бумвініла. Можливо нанесення логотипу за допомогою тиснення, ультрафіолетового друку або шовкографії.

На основі палітурного картону виготовляють та друкують папки з внутрішніми кріпленнями, які мають товщину, необхідну для наповнення або кільцевого механізму. Усередині вироби можуть бути затискачі для паперів, кишені для ручок, дисків. Такі види папок знадобляться для ресторанних меню, презентацій, книг відгуків, фотоальбомів.

Автор новини: Попова Татьяна