Як зробити перекидні календарі?

Перекидні календарі: виготовлення

Як зробити перекидні календарі

Одним з найбільш затребуваних друкованих видань є перекидні календарі.

Привабливість, інформативність, функціональність – основні переваги перекидних календарів.

Перш ніж замовити перекидний календар, варто розібратися в різновидах поліграфічних виробів.

У друкарні LovePrint можна замовити виготовлення будь-яких видів перекидних календарів:

1. Настінні.

2. Квартальні.

3. Настільні.

Настінні перекидні календарі часто виготовляють у форматі А3 або А2 зі спіраллю по короткою і довгою сторонам.

Щоб зробити більш привабливим, використовують покриття УФ-лаком, гліттер, ламінацію, тиснення фольгою. Економічним і оригінальним варіантом є календар з євроскобою.


Особливим видом ділових календарів є квартальні перекидні варіанти. Один розворот такого календаря дає доступ відразу до трьох місяців – попередньому, нинішньому та наступного. Повноколірний постер і три блоки з’єднують пружиною. Додатково постер ламінують або покривають УФ-лаком. Найбільш значимі елементи або логотип можна виділити тисненням, а колір пружини або пікколо можна виготовити в корпоративній кольоровій гамі.

Перекидний настільний варіант – це спеціальний вид рекламного календаря, який є сувеніром. Такий подарунок можна вручити потенційним клієнтам або партнерам на презентації, виставки. Існують два варіанти з перекидним блоком, які складаються з шести або дванадцяти листів.

Кожен місяць можна пов’язати з іншим сюжетом, тому такий календар не набридне за рік. Перекидний настільний варіант складається з підстави на щільному картоні, перекидного блоку і пружини.

Щоб надруковане виріб виглядав якомога більш презентабельно, використовують постдрукарського обробку – УФ-лак, тиснення, ламінацію. Кожна сторінка може бути просякнута спеціальним ароматичним лаком.

Дуже презентабельно виглядає виріб подарункового перекидного календаря з твердою підкладкою і кашируванням.

Як зробити перекидний календар своїми руками?

Кращим подарунком для дідусів і бабусь буде календар з фотографіями онуків. Для коханої людини можна зробити колаж з спільних фото, які нагадають про прекрасне времяпрепровождении. Найбільш стійкий варіант для хенд-мейд – це настільний календар. У фотошопі виготовляєте колажі для кожного місяця в році. Не забудьте відзначити важливі сімейні дати, ювілеї, пам’ятні дні.

Для підставки підійде щільний картон для стійкості конструкції. Ширина підставки повинна бути трохи менше розміру фотографії, а висота така, щоб пружина брошури виявилася над підставкою. Таким чином, перегортання буде нескладним.

Внутрішню частину підставки також прикрашають, так як під час використання календаря її буде видно. Щоб календар був елегантним і красивим, слід декорувати його. Наприклад, сріблястою або обгорткового папером. Якщо домашнє майстерність – не ваш коник, то краще замовити індивідуальне виготовлення та друк перекидного календаря в нашій друкарні.

Автор новини: Попова Татьяна