Що означають ярлики на одязі?

Інформація і тонкощі

Ярлики на одязі

Довгоочікувана покупка покращує настрій, а щоб продовжити позитивні емоції, слід доглядати за річчю правильно. Як це зробити, розповідають інформативні ярлики на одязі.

Замовити бирки за вигідною вартості можна в друкарні Love Print.

Правильний догляд, прання і прасування допоможуть довго зберегти первісну привабливість. Вивчіть ярлик ще в процесі покупки, щоб зрозуміти, хто є виробником, який розмір вироби і наскільки складний догляд за товаром. Бирка містить інформацію про прання, сушіння, чищення і прасування. При цьому можуть бути вказані температурні параметри, і навіть певні миючі засоби.

Якщо значки на бирці для вас є загадковими символами, то ознайомтеся з найпоширенішими з них:

1. Ємність з водою – режим прання;

2. Трикутник позначає відбілювання;

3. Квадрат характеризує сушку речі;

4. Побачивши коло, ви зрозумієте, чи можна чистити одяг;

5. Зображення праски інформує про прасування.

Перехрещені лінії позначають повну заборону певної дії, а значки, підкреслені лінією, звертають увагу покупця на щадний режим. Згідно із законодавством, текстильні вироби повинен містити картонну бирку або вшивной ярлик з переліком умовних позначень.

Картонні етикетки не надто зручні, так як їх доведеться зберігати до тих пір, поки річ знаходиться в експлуатації. Вшівние етикетки можна ідентифікувати навіть через багато років.

Розташування ярликів

Бірки можуть розташовуватися на одягу так:

– вгорі;

– збоку;

– в зоні ворота;

– близько талії.

Бірки на комірі зустрічаються на сорочках, светрах, майках, футболках. У кишенях і на лінії талії кріплять тканинні ярлики курток, пальт, плащів. В штанах або джинсах лейбли можна знайти збоку або на швах.

Якщо ви бачите на ярлику порожнє коло, це означає, що річ можна здати в хімчистку. Перекреслена праска – маркування, яка забороняє прасування. Над підошвою праски перехрещені лінії – тканину можна відпарювати. При перекреслити квадраті з колом віджимання і сушка в автоматичному режимі заборонені.

В звичайному режимі можна сушити тільки одяг, марковану квадратом. Якщо на квадраті лінії, які утворюють трикутники, то тканину слід сушити в тіні, а наявність мотузки на символі означає сушку з розкладанням.

Таз з водою дозволяє прання, а позначення у вигляді долоні, опущеною у воду і зазначенням температурного режиму, свідчить про режим ручного прання.

Уникнути втрати якості тканини і линяння допоможуть дані про відбілюванні. Перекреслений трикутник – відбілювання заборонено, а наявність однієї лінії означає, що можна застосовувати засоби з хлором для прання.

Автор новини: Попова Тетяна