Жакардові етикетки для одягу

Етикетка жакардова для одягу

Жакардові етикетки для одягу

Жакардова етикетка – тканинна смуга, на якій вишита назва компанії або логотип фірми.

Із-за особливостей технології цей вид виробництва ярликів став особливо популярним. Річ у тому, що тканинні етикетки виконують на ткацькому верстаті за допомогою переплетення ниток з поліестеру, які згодом утворюють малюнок.

Друкарня LovePrint пропонує виготовлення жакардових етикеток.

Для створення оригінального ярлика потрібні наступні дані:

• наклад;

• розмірність;

• колірність;

• тип тканини.

Особливості виробництва

Ширина жакардової стрічки може варіюватися від дев’яти до ста міліметрів, а довжина не обмежена. Максимальної кількості відтінків, які можуть використовуватися в етикетці, не існує, але зазвичай замовляють від одного до семи кольорів на фоновому колері. Можливе виготовлення етикеток з підгином країв, в рулоні або з гарячім різанням. Терміни виробництва варіюються від п’яти до десяти днів.

Види жакардового плетіння

• атлас;

• тафта;

• подвійна тафта;

• подвійна тафта high definition.

При атласному плетінні використовують ніжні відтінки фону з блиском, а найбільш економічним видом плетіння можна вважати тафту. Подвійна тафта відрізняється насиченими колірними гаммами і чіткими деталями. Щоб максимально збільшити чіткість, скористайтеся технологією high definition.

Технологія створення і особливості експлуатації

На верстаті жакардові етикетки виготовляють стрічками, а після відліку певного метражу, ріжуться гарячим ножем або лазером.

Існує три способи нарізки :

• проста;

• з підгином країв;

• прапорцем.

При простій нарізці етикетки нарезаются в стандартному розмірі, а при виконанні підгинів і ручній роботі цих обмежень не буде. Після підгину прапорцем довжина етикетки складає 17 мм мінімум і 80 мм максимум. Лазерна обробка країв дозволяє зробити тканину м’якою і уникнути розпускання ниток.

>Після змотування в рулони виконують поперечне різання і виконують подгибку. Таким чином, можна запобігти розпусканню ниток. Варто відмітити, що жакардові етикетки стойки до механічного зносу, а одяг з тканими ярликами виглядає презентабельно і дорого.

Лейбли з жаккарда використовують для маркіровки і нанесення додаткової інформації. Виготовити логотип торгової марки на жаккарді хочуть багато компаній. Етикетки з жаккарда називають одежними знаками, іміджевими ярликами, шевронами, бирками з текстилю.

Якість обробки країв етикетки досить важлива: від цього чинника залежить зручність носіння одягу. Неакуратне запаювання кутів може привести до того, що власник одягу відчуватиме тертя і дискомфорт. Жакардові лейблы можна кріпити усередині або зовні, оскільки яскравість тканини не втратиться під впливом ультрафіолету.

Так ви зможете прорекламувати свій бренд. Щоб надати виробу унікальності, можна використати поліпшене плетіння, складні візерунки або додати люрексовую нитку. Окрім одягу жакардові етикетки використовуються для маркіровки постільного приладдя, м’яких меблів, текстильної продукції, швацької фурнітури.

Автор новини: Попова Татьяна