Виготовлення упаковки для харчових продуктів

Продуктова упаковка: якість – перш за все!

Виготовлення упаковки для харчових продуктів

Виходячи з потреб людського організму, ми регулярно вирушаємо в продуктовий супермаркет, щоб придбати улюблені ласощі.

Важливо, щоб продукти були корисними і екологічними.

Упаковка грає важливу роль у збереженні свіжості продукту.

Кажуть, що важливо не тільки те, що ми їмо, але і те, в чому зберігається їжа.

Упаковка не виконує роль банальної обгортки з назвою товару. Крім залучення уваги покупця, пакувальний матеріал повинен відповідати вимогам щодо зберігання товарів продуктового ряду.

А як інакше? Адже упаковка безпосередньо стикається з вмістом – морозивом, кавою, цукерками.

Вибрати відповідну упаковку допоможуть фахівці компанії LovePrint.

Це цікаво! Давні люди зберігали продукти в глиняних посудинах, а потім стали використовувати кошики, сплетені з очерету.

Різноманітність продуктових упаковок

1. Бакалійна і кондитерська продукція упаковується в Flow-pack. Оскільки сіль, цукор, горіхи, насіння, сушіння та пряники мають тривалий термін зберігання, значить, і упаковка повинна бути достатньо міцною. Виключені розриви швів і проколи, так як товарний вигляд відразу втрачається, а продукт стає непридатним до вживання.

2. Продукти глибокої заморозки використовуються в кожному будинку і багатьох мережах харчування. Для тимчасового зберігання пельменів, м’яса або овочів знадобиться упаковка, яка має гарну морозостійкість і міцними зварними швами. Щоб зберегти якість продуктів, упаковка повинна мати певну щільність, щоб захистити продукт від зовнішнього впливу.

3. Жиросодержащие і молочні продукти упаковують в матеріали, які стійкі до деяких агресивним компонентам – оцту або лимонної кислоти. Крім того, матеріали повинні мати низьку газопроникність, так як жири кілька окислюються під впливом повітря. Зазвичай жиросодержащие продукти фасують в гарячому стані, тому упаковка повинна бути стійкою до теплового впливу.

4. Хлібобулочні вироби продається у вигляді нарізки, половинок або четвертинок. Таким чином, кожен батон має окрему упаковку, щоб покупці змогли вибрати відповідний товар візуально.

Цікаво, що металева упаковка з’явилася всього сто років тому, а скляна тара була популярна у стародавніх єгиптян вже п’ять тисяч років тому.

Яку упаковку вибрати?

Гофрокартон відрізняється дешевизною і легкістю. Використовуючи гофрокартон для транспортування харчових продуктів, можна не турбуватися про цілісність і гігієнічності вмісту. Складною упаковкою є тара для заморожених ягід, фруктів, морозива.

Поряд з поліетиленовою упаковкою, для цієї мети використовують багатошаровий гофрокартон , що володіє водовідштовхувальними властивостями. Для порцій борошна, спецій, цукру, чаю, кави застосовують картонну тару. Кулінарні вироби і фастфуд повинні вимагають упаковки, яка не тільки збереже смакові якості і аромат, але й має стійкість до жиру.

Автор новини: Попова Татьяна